1. Προδιαγραφές Domes

 • Το dome (μτφ.: θόλος) είναι μια κατασκευή σχεδόν σφαιρική (περίπου το μισό μιας σφαίρας), που περιβάλλει ελεύθερο χώρο. Τα domes χρησιμοποιούνται συνήθως για καταλύματα, σε εκδηλώσεις, ως σπίτια, προσωρινές κατασκευές ή ακόμα και για την αποθήκευση εξοπλισμού.

 • Το Γεωδαιτικό αναφέρεται στη χρήση κορυφών που μοιράζονται την ίδια κυρτή επιφάνεια και τα συμπλέγματα (ίσιες γραμμές) που ενώνουν αυτές τις κορυφές. Το εικοσάεδρο είναι ένα από τα Πλατωνικά στερεά. Χρησιμοποιώντας το εικοσάεδρο και την επανάληψή του για να εξομαλυνθεί η επιφάνεια, η κατασκευή των Pacific Domes κρατάει τη γεωδαιτική ιδιότητα, την ομορφιά και την αντοχή της σφαίρας, διατηρώντας τη γεωδαιτική αρχή.

 • Όταν μιλάμε για domes, η συχνότητα δείχνει σε πόσα κομμάτια είναι χωρισμένη η κάθε άκρη της βάσης για να γίνει τριγωνική η κάθε πλευρά. Για παράδειγμα, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια βάση σε σχήμα εικοσάεδρου και να χωρίσουμε την κάθε άκρη κάθε τριγωνικής πλευράς σε τρία ίσα μήκη.  Αυτές οι καινούριες κορυφές ενώνονται για να χωρίσουν το αρχικό τρίγωνο σε 9 μικρότερα τρίγωνα. Εφόσον οι αρχικές άκρες ήταν χωρισμένες σε τρία μέρη, αυτό είναι ένα dome συχνότητας 3. Η συχνότητα πολλές φορές για συντομία αναφέρεται ως “v”, άρα ένα dome συχνότητας 2 αναφέρεται ως 2v, ένα dome συχνότητας 3 ως 3v, κ.ο.κ. Όσο πιο υψηλή η συχνότητα, τόσο πιο κυρτό και σφαιρικό είναι το dome.

 • Η γεωμετρία του γεωδαιτικού dome είναι μία από τις πιο στιβαρές και αεροδυναμικές κατασκευές που έχουν σχεδιαστεί ποτέ.

  Για περιοχές με χιόνι ή δυνατούς ανέμους, θα χρειαστεί να ελέγξουμε το πρόγραμμα κατασκευής για να υπολογίσουμε την κατάλληλη διάμετρο των στύλων για βαριές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την τοπική πολεοδομία για τις προδιαγραφές σε χιόνι και αέρα, καθώς και για τη σεισμικότητα της περιοχής σας.

 • Οι σκελετοί των domes μας κατασκευάζονται από γαλβανισμένο ατσάλι. Το ατσάλι, σε συνδυασμό με το γεωδαιτικό σχεδιασμό, δημιουργούν μια εξαιρετικά γερή κατασκευή, χρησιμοποιώντας πολύ λίγα υλικά. Τα γεωδαιτικά domes είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντοχή και την ακεραιότητά τους. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, προσφέρουμε διαφορετικούς τύπους σκελετού, όπως “Extreme” 4.8εκ., “Heavy Duty” 3.3εκ., επιπλέον του “Standard” 2.3εκ. σκελετού.

 • Το βασικότερο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην επιλογή υφάσματος είναι η διάρκεια ζωής. Οι δύο κύριες αιτίες διάβρωσης είναι η ακτινοβολία UV και η μούχλα. Οι PVC μεμβράνες που χρησιμοποιούμε εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής, και ανάλογα με τη χρήση που θέλετε, μπορούμε να επιλέξουμε την πιο οικονομική λύση.

 • Για να διατηρήσετε την καινούρια και καθαρή όψη του dome σας και για να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του καλύμματος, μην αφήνετε σκόνη και λεκέδες να μένουν πάνω στο ύφασμα. Να καθαρίζετε το κάλυμμα από βινύλιο κάθε 180 μέρες, και το Tropical Plus ύφασμα μία φορά το χρόνο. Φροντίστε να καθαρίζετε και τις δύο πλευρές όσο χρειάζεται. Μπορείτε να καθαρίσετε το dome σας χρησιμοποιώντας λάστιχο με πιεστικό, ένα ήπιο σαπούνι και μια βούρτσα. Να χρησιμοποιείτε μόνο ήπιο σαπούνι και νερό με μια ΜΑΛΑΚΗ βούρτσα ή κάποιο πανί. ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ, ΣΚΛΗΡΕΣ Ή ΣΥΡΜΑΤΙΝΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΤΜΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΣΚΟΝΗ Ή ΛΕΚΕΔΕΣ. Πάντα να ξεπλένετε στο τέλος καλά το dome με νερό για να απομακρύνετε υπολείμματα σαπουνιού.

  Να βουρτσίζετε τακτικά τις βάσεις των παραθύρων, όπου η βροχή μπορεί να ρίχνει σκόνη και φύλλα, και τη βάση του dome, όπου μαζεύεται σκόνη μεταξύ του καλύμματος και του πατώματος.

  ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ DOME, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΜΕΚ (Methyl Ethyl Ketoxime), ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ.

 • Για να αποτρέψετε το σχηματισμό μούχλας, να αερίζετε το dome σας και να το κρατάτε στεγνό. Όταν το αποθηκεύετε να είναι στεγνό και καθαρό. Πλύνετε τις περιοχές όπου υπάρχει μούχλα με σφουγγάρι και με ένα δυνατό διάλυμα χλωρίνης (1 μέρος χλωρίνη, 4 μέρη νερό). Να φοράτε γάντια και να αερίζετε το χώρο επαρκώς για να μην εισπνέετε τις αναθυμιάσεις. Όταν η μούχλα εξασθενεί γίνεται ανοιχτόχρωμη. Πάντα να ξεπλένετε με νερό όταν χρησιμοποιείτε τέτοιο διάλυμα.

  Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης μούχλας:

  9.5 λίτρα νερό
  20 σταγόνες από λάδι τεϊόδεντρου
  ¼ της κούπας Βόρακα
  ½ κούπα λευκό ξύδι

  • Ψεκάστε τη μούχλα με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Πλύνετε με λίγη πάστα από χυμό λεμόνι και βόρακα για να αποτρέψετε το σχηματισμό μούχλας εκ νέου.

  Υπεροξείδιο του υδρογόνου
  Χυμός Λεμόνι
  Βόρακας

 • Τα ζητήματα αυτά διαφέρουν από πόλη σε πόλη και από περιφέρεια σε περιφέρεια. Μπορούμε να παρέχουμε ένα έγγραφο με ανάλυση της κατασκευής, που δείχνει ότι το dome πληροί τις προδιαγραφές της περιοχής σχετικά με τη σεισμικότητα, τους ανέμους και το χιόνι και αντίστοιχη στατική μελέτη. Έχουμε τοποθετήσει μικρά domes σε αυλές μέσα στα όρια της πόλης χωρίς κανένα πρόβλημα. Για ένα μεγάλο dome, που θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία ή άλλη χρήση, θα χρειαστεί έγκριση από την τοπική πολεοδομία.

 • Μπορείτε να δείτε το μέγεθος και το βάρος του πακέτου κάθε dome στη σελίδα Κατασκευή Domes. Ενισχυμένοι σκελετοί και επιπλέον εξαρτήματα θα αυξήσουν το μέγεθος και το βάρος των πακέτων όπως αναγράφονται στο site μας. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας με τις ανάγκες σας για μια πιο ακριβή εκτίμηση σχετικά με τα βάρη.


2. Χαρακτηριστικά & Επιλογές Domes

 • Το πακέτο περιλαμβάνει φωλιές πατώματος μεγάλης αντοχής, που ενώνουν το σκελετό με το δάπεδο της επιλογής σας.

 • Προσφέρουμε την κάτωθι επιλογή μόνωσης:

  Μια επένδυση με ειδικό υλικό μόνωσης (Thinsulate), το οποίο μπορεί να αγοραστεί είτε μόνο για την οροφή, είτε για ολόκληρο το dome.

 • Τα Pacific Domes σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη τον εξαερισμό. Η οροφή, η πόρτα, τα στρογγυλά παράθυρα και τμήματα των πλαϊνών τοιχωμάτων μπορούν να αντικατασταθούν με πλέγματα εξαερισμού. Εάν το περιβάλλον σας δε δίνει αυτή τη δυνατότητα λόγω συχνών βροχοπτώσεων, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν ηλιακό ανεμιστήρα για να ενισχύσετε τον εξαερισμό.

 • Εάν χρησιμοποιήσετε το ξύλινο δάπεδο που παρέχουμε, προτείνουμε να δημιουργήσετε μια εστία από πέτρα ή άμμο πάνω στην οποία θα τοποθετήσετε τη σόμπα. Για να εγκαταστήσετε τη σόμπα, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και τους τοπικούς κώδικες χτισίματος. Οι σωλήνες θα ξεκινούν από τη σόμπα και θα βγαίνουν έξω από το dome. Όλοι οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται για τη σόμπα θα πρέπει να είναι με διπλό τοίχωμα, ενώ οι σωλήνες που βγαίνουν πάνω από το dome θα πρέπει να έχουν εξωτερική διάμετρο 20 εκ. και εσωτερική διάμετρο 15 εκ.

 • Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσετε το χώρο που προσφέρει ένα dome. Μεγέθη από 7μ. και άνω, επιτρέπουν τη δημιουργία σοφίτας. Εάν θέλετε, μπορείτε να χτίσετε κανονικούς τοίχους μέσα στο dome. Όλες οι σοφίτες, οι τοίχοι και τα χωρίσματα πρέπει να χτιστούν ελεύθερα και ανεξάρτητα από την υπόλοιπη κατασκευή. Κάποιοι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει πάνελ για να χωρίσουν το χώρο.

 • Ναι! Ο χώρος που προβλέπεται για την προ-κρεμασμένη πόρτα, σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μια κανονική πόρτα.


3. Εξατομίκευση Dome

 • Υπάρχει τέτοια δυνατότητα και για τα standard και για τα εξατομικευμένα domes. Έχουμε πελάτες που ζουν στο dome τους εδώ και 25 χρόνια.

 • Όχι, εκτός εάν αναφέρεται ρητά στην προσφορά σας. Παρέχουμε σχέδια τοποθέτησης δαπέδου για τρεις διαφορετικούς τύπους πατώματος, μαζί με τη λίστα των υλικών. Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα σχέδια για το dome τους με επιτυχία. Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες για τη χρήση περιμετρικών σανίδων σε χωμάτινο ή τσιμεντένιο πάτωμα.

 • Ο πιο συνηθισμένος τρόπος θέρμανσης είναι η σόμπα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μοντέρνο τρόπο θέρμανσης. Συμβατοί τρόποι είναι το καλοριφέρ, ηλιακή ή ηλεκτρική ενέργεια και το αέριο.

 • Τα domes σχεδιάζονται με πολλά πλέγματα για παράθυρα, στη βάση και στην οροφή. Αυτό δημιουργεί επαρκή εξαερισμό που δροσίζει το dome. Ένας ηλιακός ανεμιστήρας μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά. Συνίσταται για να διώξει το ζεστό αέρα που συγκεντρώνεται στην κορυφή του dome. Υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθούν και κανονικές κλιματιστικές μονάδες.

 • Εάν έχετε πρόσβαση σε ηλ. συσκευές, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μέσα στο dome. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω του δαπέδου. Μπορούν να τοποθετηθούν πρίζες στο πάτωμα ή σε οποιοδήποτε χώρισμα χτίσετε μέσα. Εάν κάνετε τρύπες στο πάτωμα, μπορείτε να περάσετε σωλήνες από μέσα σε όποιο σημείο θέλετε. Προσοχή: Η εγκατάσταση δικτύων μπορεί να θεωρηθεί από την Πολεοδομία ως λόγος για την κατηγοριοποίηση του dome ως μόνιμη κατασκευή.


4. Κατασκευή Dome

 • Κάθε στύλος έχει ισιωμένες άκρες, οι οποίες έχουν μια τρύπα στη μέση. Τέσσερεις ή έξι στύλοι συναντιούνται σε κάθε ένωση ή «κόμβο», όπου ενώνονται μεταξύ τους με ένα μπουλόνι, ένα δαχτυλίδι, και ένα παξιμάδι που μπαίνουν στην τρύπα.

 • Τα domes με ύψος 5μ., 5μ. Tall, 6μ., και 7μ. μπορούν να συναρμολογηθούν με τη βοήθεια λίγων ατόμων. Domes μεγαλύτερου μεγέθους είναι δύσκολο να συναρμολογηθούν χωρίς μηχανική υποστήριξη.

 • Ναι, μπορούμε. Παρόλα αυτά, το Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη έχει βοηθήσει πελάτες μας να χτίσουν εύκολα τα domes τους. Παρότι αυτό ισχύει και για domes 11μ. ή και μεγαλύτερα, προτείνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις να προσλάβετε κάποιο μέλος μας για να σας βοηθήσει. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το κόστος.

 • Όλα τα domes βινυλίου χρειάζονται 6-10 εβδομάδες κατασκευής. Οι ειδικές παραγγελίες θα παρατείνουν το διάστημα παραγωγής, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης.

 • Το τυπικό Πρόγραμμα Παραγωγής είναι 4-6 εβδομάδες (για κάθε dome) από την ημερομηνία που θα λάβουμε την προκαταβολή του 50% του συνολικού κόστους. Πάντα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα των πελατών μας και προσπαθούμε να δουλεύουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα.


5. Κόστος Dome

 • Τα Pacific Domes είναι υπέροχος χώρος για πάρτι, γάμους, εκθέσεις εμπορίου, φεστιβάλ και αποδράσεις. Έχουμε διαθέσιμη μια έμπειρη και ικανή ομάδα που μπορεί να σας βοηθήσει με το στήσιμο και το μάζεμα. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και το κόστος.

 • Οι όροι πληρωμής είναι 50% προκαταβολή κατά την παραγγελία και εξόφληση προτού σταλεί η παραγγελία.

Ρωτήστε μας

  Επιλογές Απορρήτου

  Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας συγκατάθεσης και να προσδιορίσετε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας σύμφωνα με τους παρακάτω σκοπούς. Μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας για εμάς, ανεξάρτητα από αυτές για τους τρίτους συνεργάτες μας. Κάθε σκοπός συνοδεύεται από μια περιγραφή, ώστε να γνωρίζετε με ποιους τρόπους χρησιμοποιούμε, εμείς και οι συνεργάτες μας, τα δεδομένα σας.

  Για λόγους απόδοσης και ασφάλειας χρησιμοποιούμε το Cloudflare
  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
  Το Cloudflare χρησιμοποιεί τα cookies _cflb, _cf_bm και _cfduid για να μεγιστοποιήσει τους πόρους δικτύου, να διαχειριστεί την επισκεψιμότητα και να προστατεύσει τους ιστότοπους των πελατών μας από κακόβουλη επισκεψιμότητα.

   

  Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το προσαρμοσμένο περιεχόμενο.
  Το προσαρμοσμένο περιεχόμενο σχετίζεται με 

   

  Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics.
  Το Google Analytics είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους ιδιοκτήτες ιστοτόπου να μετρήσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Καθώς ένας χρήστης περιηγείται σε ιστοσελίδες, το Google Analytics παρέχει ετικέτες JavaScript (βιβλιοθήκες) για τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τη σελίδα που έχει δει ο χρήστης, για παράδειγμα, η διεύθυνση URL της σελίδας. Οι βιβλιοθήκες JavaScript του Google Analytics χρησιμοποιούν τα cookies HTTP για να "θυμούνται" τι έχει κάνει ένας χρήστης σε προηγούμενες σελίδες / αλληλεπιδράσεις με τον ιστότοπο.

   

  Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις γραμματοσειρές Google.
  Οι Γραμματοσειρές Google καταγράφουν αρχεία των CSS και των αιτημάτων αρχείων γραμματοσειράς και η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα διατηρείται ασφαλής. Οι συνολικοί αριθμοί χρήσης παρακολουθούν πόσο δημοφιλείς οικογένειες γραμματοσειρών είναι και δημοσιεύονται στη σελίδα αναλυτικών στοιχείων. Χρησιμοποιούμε δεδομένα από τον ανιχνευτή ιστού της Google για να εντοπίσουμε ποιοι ιστότοποι χρησιμοποιούν γραμματοσειρές Google. Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται και είναι προσβάσιμα στη βάση δεδομένων BigQuery της γραμματοσειράς Google. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγει η Google και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται και διασφαλίζεται, ανατρέξτε στην Πολιτική Απορρήτου της Google.

   

  Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τους Χάρτες Google.
  Για τους χρήστες του API Χάρτας Ενσωμάτωσης Χαρτών, η Google χρησιμοποιεί ανώνυμα cookies για να καθορίσει τον αριθμό μοναδικών χρηστών του API. Η Google συγκεντρώνει επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους τύπους λειτουργιών που χρησιμοποιούνται από το προϊόν των Χαρτών.


  Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις βίντεο.
  Οι πάροχοι των βίντεο (π.χ. YouTube, Vimeo) μπορεί να συλλέγουν δεδομένα για τους χρήστες και να κάνουν καταγραφή πληροφοριών που βοηθά να μετρήσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το περιεχόμενο του ιστότοπου. Ενεργοποιώντας τις ενσωματώσεις βίντεο, αποδέχεστε τους όρους χρήσης που αναφέρει κάθε πάροχος στη στην πολιτική απορρήτου του.

  Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.